vineri, 22 ianuarie 2016

”U N I R E A - 2016!” IV

HOTĂRÂREA
privind acțiunea din 24 ianuarie 2016


DECIZIA CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI ÎN RETRAGERE
(nu sunt excluși militarii activi!):

      Având în vedere că statul român, prin guvernanții săi, a umilit și continuă umilirea militarilor în rezervă și în retragere prin nerespectarea contractelor încheiate cu aceștia, refuză să pună în aplicare legile votate de Parlamentul României așa cum au fost formulate guvernul actual permițându-și ca prin OUG să modifice o lege organică , încălcând astfel prevederile Constituției României, refuză să pună în aplicare sentințe DEFINITIVE ȘI IREVOCABILE pronunțate împotriva MApN, MI și SRI, forțele reprezentate de militarii în rezervă și în retragere aparținând MApN, MI, SRI și STS susținute de Societatea Civilă adoptă următoarea

HOTĂRÂRE:

În ziua de 24 ianuarie 2016, în Piața Victoriei - București se va desfășura aplicația ”UNIREA – 2016” prilej cu care:

SOMĂM GUVERNUL ROMÂNIEI PENTRU :
  1. Încetarea batjocoriri și umilirii tuturor militarilor (activi, în rezervă și în retragere) din partea guvernanților și politicienilor! Guvernanții și politicienii sunt vremelnici, Armata e veșnică!
  2. Redarea onoarei si demnității militare (nu numai declarativ)! Locul și rolul Armatei nu sunt teme de dezbatere politică și nu fac obiectul negocierilor!
  3. Identificarea unei formule de unire a cadrelor militare în rezervă și în retragere, dar și a celor angajați pe bază de contract, după părăsirea Armatei, într-o singură formă asociativă! Uniți și mobilizați, militarii țării pot reprezenta nucleul organizat și eficient al societății civile românești!
  4. Anularea (în regim de urgență) a art.40 din OUG-57/2015, care reprezintă o ofensă adusă militarilor și parlamentarilor!
  5. Aplicarea (în regim de urgență) a Legii nr.223/2015; prin metodologia și procedurile de aplicare să se scurteze timpul în care să se pună în plată drepturile pensionarilor; 2-4 ani este inacceptabil, multi nu mai au timp să aștepte!
  6. Să respecte Statul de drept și să pună în aplicare sentințele DEFINITIVE ȘI IREVOCABILE.

       Pentru îndeplinirea revendicărilor formulate solicităm ferm următoarele:

  • Toate structurile de conducere politico-administrativă ale României (Președinte, Parlament și Guvern) să declare public cum se poziționează față de rolul și locul Armatei Române în societate, răspunzând la întrebarea: Are nevoie România de o Armată modernă, respectată, demnă și puternică?
  • Redeschiderea proceselor privind evenimentele din 1989, iar Justiția să dea proba maturității și dreptății; vinovații să plătească, apoi să înceteze PE VECI acuzele de orice fel la adresa Armatei!
  • Respectarea simbolurilor și tradițiilor militare, a onoarei și demnității militare!
  • Respectarea pensionarilor militari și a drepturilor acestora, dobândite legal și pentru totdeauna!
  • Ministrul Apărării Naționale să fie un militar de carieră, rezervist, fost șef al Statului Major General!
  • Retragerea titlurilor și gradelor militare obținute fraudulos persoanelor care nu au legătură cu sistemul național de apărare !
  • Anularea art.40/OUG57/2015 și punerea în aplicare a L223/2015, în regim de urgență!
  • Ministrul Apărării Naționale și șeful Statului Major General să răspundă public la întrebările adresate tot public și să comunice măsurile luate!
       Acțiunea de somare a Guvernului României se va executa în ziua de 24 ianuarie 2016 între orele 11.00-18.00, ziua Unirii Principatelor devenind implicit Ziua Unirii Militarilor în Rezervă și în Retragere din România.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu